Beveiliging start bij maatwerk advies. Vakkundigheid en gevoel voor uw veiligheid zijn onze uitgangspunten. Safetylock levert een grote verscheidenheid aan oplossingen van kluizen, veiligheidsdeuren tot sloten" /> inbraakbeveiliging | veiligheidsdeuren | panic-rooms | kluizen | veiligheidscilinders | raambeveiliging
 
Home » Veiligheidscilinders

   
 
Adres
Safetylock BVBA (Erpe) Oudenaardsesteenweg, 358 9420 Erpe-Mere

0477/97 68 90
info@safetylock.be


 
Veiligheidscilinders

Wat is het verschil tussen een insteekslot en een cilinder?
Het slot (insteekslot) is wat in uw deur zit met een dag- en nachtschoot. De cilinder is het stuk waar je uw sleutel insteekt. Uw slot wordt dus aangedreven door uw cilinder wanneer je draaid aan uw sleutel.
Wat is het verschil tussen een gewone- en een veiligheidscilinder?
Het uitboren van de veiligheidscilinder is moeilijker door de bescherming van stalen pinnen in de cilinder daar waar er in een gewone cilinder koperen pinnen zitten.


De veiligheidscilinder is moeilijker af te breken omdat ook daar een verstevigde stalen balk zit.
De sleutels van de veiligheidscilinder zijn enkel bij te maken met een veiligheidscertifikaat.
"Picken" van de cilinder (Openen met een haakje) is onmogelijk.

Hoofdsleutelsystemen geven beter beheer en gemak
Een hoofdsleutelsysteem is een sleutelsysteem waarbij bepaalde sleutels een aantal vooraf bepaalde deuren kunnen openen. Het helpt met het beheer, verlaagt vervangingskosten voor sleutels en is handiger, omdat er minder sleutels in omloop zijn. Het geeft ook snel toegang tot alle ruimtes binnen het gebouw, b.v. voor beveiligingspersoneel en managers. Dit is niet alleen handig: het kan in noodgevallen van levensbelang zijn.


In het bovenstaande voorbeeld kan de ‘hoofdsleutel’ alle deuren en sloten in het pand openen. Deze wordt door de conciërge bewaard. Sleutel A opent de hoofdingang en alle sloten op de benedenverdieping. Deze wordt bewaard door de manager van het bedrijf dat die verdieping bezet. Hetzelfde geldt voor sleutel B.
Daarnaast heeft elke werknemer één sleutel die de hoofdingang, hun eigen kantoordeur en hun kasten opent. Deze sleutels werken op verschillende type sloten, b.v. deursloten, kastsloten, hangsloten, enz., zolang de cilinder binnen deze sloten van hetzelfde model is.