Home » Veiligheidscilinders » Veiligheidscilinders Kaba

   
 
Adres
Safetylock BVBA (Erpe) Oudenaardsesteenweg, 358 9420 Erpe-Mere

0477/97 68 90
info@safetylock.be


 

Veiligheidscilinders Kaba

 
Kaba quattro pluS - flexibele, hoogbeveiligde profielcilinder
U heeft een uitermate veilig sluitsysteem nodig, maar het moet ook op bestaande deuren, hangsloten, camsloten en schakelaars passen. U wilt misschien ook de optie hebben om het in een elektronisch sluitsysteem te integreren.
Kaba quattro pluS is een hoogbeveiligd modulair sluitsysteem dat geschikt is voor middelgrote tot grote ondernemingen. Het kan in uw bestaande sluitsysteem aangebracht worden.
Eigenschappen
• Verschillende geregistreerde octrooien zorgen ervoor dat de sleutels onmogelijk door derden gekopiëerd kunnen worden zonder uw uitdrukkelijke toestemming. Het sleutelregistratiesysteem van Kaba zorgt ervoor dat enkel goedgekeurde kopieën gemaakt kunnen worden.
• Het is gecertificeerd volgens de hoogste Europese veiligheidsnormen, dankzij de uitstekende bescherming tegen forceren en vandalisme.
• Het integreert in uw mechatronische en elektronische toegangscontrolesysteem.
• De zeer hoge modulariteit zorgt voor aanzienlijke flexibiliteit, zodat u sleutels en cilinders in diverse combinaties kunt toevoegen, mocht uw organisatie structureel veranderen.
• De cilinder heeft een modulaire kern die in vele verschillende slottypes van bestaande sluitsystemen past. Zo worden deze aan het nieuwe hoofdsleutelsysteem toegevoegd.
• 12 verschillende kleuren voor sleutelclips, voor makkelijke herkenning en beheer.
 

 
Kaba penta profielcilinder
Met de profielcilinder Kaba penta verlegt Kaba de grenzen op het terrein van de mechanische beveiliging 
De Kaba penta profielcilinder is een bijzonder veilig en krachtig sluitsysteem dat vooral geschikt is voor complexe, veeleisende sluitplannen. Kaba penta dankt zijn hoge veiligheid aan de vijf stervormig geplaatste stiftrijen en de gepatenteerde rangschikking van de blokkeerstiften voor de sleutelfrezing.
Alle tuimelaarparen zijn op meerdere niveaus te variëren. Alle varianten zijn onderling met elkaar combineerbaar.

Alle tuimelaars zijn van gehard staal en chemisch vernikkeld. Optioneel is de Kaba penta profielcilinder verkrijgbaar met een stalen inzetstuk voor nog sterkere beveiliging. Kaba penta sleutels worden geproduceerd met behulp van een computergestuurde frees die de leibaan met de hoogst mogelijke precisie vervaardigt. De belangrijkste kenmerken van deze sleutels zijn een hoog veiligheidsniveau, geringe slijtage en absolute betrouwbaarheid.
Kaba penta is beschermd door het Europese patent EP 1185755 dat geldig is tot het jaar 2021.
Kaba penta profielcilinders zijn inbraakwerend overeenkomstig EN 1303 veiligheidsklasse 6, in verbinding met rozetten of beslagen als bescherming tegen uittrekken met weerstandsklasse 2. Optioneel is een uitvoering verkrijgbaar overeenkomstig Vds klasse B.
Ook de "slagmethode", waarbij een profielcilinder met een speciale sleutel en een hamer geopend kan worden zonder sporen na te laten, heeft bij de Kaba penta profielcilinder geen effect. De speciale plaatsing van de stiften maakt het onmogelijk een Kaba profielcilinder op die manier te openen.
Voor de Kaba penta sleutels zijn er elegante, gekleurde clips verkrijgbaar. Deze mooi afgewerkte clips, die in 12 kleuren verkrijgbaar zijn, dienen een dubbel doel. Enerzijds zijn ze een opvallend herkenningsmiddel, anderzijds zijn ze ook een flexibel organisatie-instrument, want elke clip kan gemakkelijk door een clip met een andere kleur worden vervangen. De standaard clipkleur voor Kaba penta sleutels is donkerrood.
Prioriteitsfunctie
Deze dubbele cilinder is met een speciale koppeling uitgerust, die de buitenste cilinderkant resp. de sleutel die aan de buitenkant wordt ingestoken steeds prioriteit geeft. Ook wanneer een sleutel op de binnenkant zit, is de toegang van buiten toch steeds mogelijk.
Gevarensleutelfunctie
Wanneer er een sleutel op de binnenkant zit en op slot gedraaid is, kan de deur met de speciale gevarensleutel toch van buitenaf worden geopend. Deze functie is bijzonder interessant voor hotels, pensions, rustoorden, internaten en scholen.